Cum folosim oglinda in decorarea casei

Oglinzile au fost de foarte mult timp introduse in amenajarile interioare pentru a crea impresia de spatiu sau pentru a aduce mai multa lumina si stralucire incaperilor. Este suficient sa asezi o oglinda mare in oricare dintre camerele locuintei tale si vei crea imediat efectul magic de reflexie in oglinda. Exista o serie de moduri in care poti folosi o oglinda, creativ, in intreaga casa.

O oglinda inalta mareste campul vizual si creaza impresia de spatiu. Plaseaza oglinzi mari pe pereti pentru a extinde si a da luminozitate camerelor. Ai mare grija ca oglinda sa reflecte o imagine atractiva. Daca oglinda reflecta o parte a camerei foarte incarcata de mobila, cu obiecte dezordonate, atat aspectul cat si atmosfera incaperii vor fi apasatoare si stresante.

Foarte interesant este sa folosesti o tavita cu oglinda in care sa iti asezi parfumurile, cosmeticele, bijuteriile. Daca spatiul iti permite, alege un mobilier de baie pe care sa iti asezi tavita oglinda, altfel o poti pune in locul in care iti faci toaleta.


Specialistii in decoratiuni interioare recomanda inlocuirea faiantei de bucatarie din dreptul blatului cu oglinda. Aceasta va reflecta lumina cand prepari mancarea, cand iei masa cu familia si va crea o atmosfera extrem de placuta.

O oglinda pe peretele din spate al dulapurilor, rafturilor creaza o senzatie de adancime a camerei si de luminozitate. Pe langa faptul ca o oglinda poate lumina un dulap, un dressing intunecos, in baie, bucatarie, hol si living, reflexiile din spatele rafturilor dau o nota romantica si plina de eleganta incaperii tale.

Cioburile de oglinda sunt o modalitate foarte buna de a anima un mozaic. Daca esti pasionat(a) de artizanat, adopta un stil marocan. Reconditioneaza o masuta veche de cafea, rama unui tablou de familie, rama unei fotografii, o vaza, tocul unei usi, geamul unei ferestre pe care doresti sa-l acoperi folosind printre alte bucati de sticla colorata si bucati de oglinda sparta.


In cazul in care te folosesti de oglinzi pentru a decora o camera tematica, cum ar fi o baie cu inspiratie marina, decoreaza rama unei oglinzi obisnuite cu scoici, melci, pietricele etc. pentru a adauga un plus farmecului litoral.

Arta Feng Shui spune ca o oglinda reprezinta elementul apa in spatiul unde este asezata, astfel incat aceasta este ideala pentru zona carierei intr-o locuinta. In plus, oglinda ar mai avea rol benefic daca o pozitionam la intrarea unei locuinte (pe usa), deoarece denota bogatia si ospitalitatea.

Si eu am asezat oglinda la intrare, pe unul dintre peretii holului meu mai mult pentru a mari spatiul vizual. Oglinzile le-am cumparat de la Ikea si a costat 50 lei un set de 4 bucati. Placile sunt foarte usoare si extrem de simplu de montat. Se pot fixa pe orice perete si in orice model dorit (pe lung, in romb, in forma de T, de L etc).  Placile de oglinda se gasesc chiar si in alte forme: ovale, serpuite. Desi sunt formate din bucati, imaginea este foarte clara.

oglinda ikea

Oglinda IKEA

Oglinda IKEA

(sursa foto: 1.bp.blogspot.com, kawportfolio.com, homemadesimple.com, busyboo.com, tinyassapartment.com, housebeautiful.com, archiexpo.com, roomu.net)

Categorii: Accesorii Casa | Etichete: , , , , , , , , , | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Cum folosim oglinda in decorarea casei

  1. L Vero

    Interesant. M-am folosit si eu de oglinda in multe dintre camere. Am de la bunica mamei mele o oglinda superba. desi e ft veche, i-am reconditionat rama iar aspectul old a dat farmec holului.

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.