Cum sa transformi un puzzle intr-un tablou deosebit

Puzzle-urile descriu adesea imagini amuzante, peisaje frumoase, portretele unor personaje indragite sau picturi celebre. Odata ce un puzzle este finalizat, cred ca majoritatea dintre noi, il descompune si il aseaza inapoi in cutia lui. Eu va voi arata cum puteti transfoma un puzzle intr-un tablou deosebit sau cum puteti folosi acest concept in amenajarea casei voastre. Doar urmand cativa pasi foarte simpli, puteti crea o piesa de arta, care va poate decora peretele din bucatarie, living sau dormitorul copiilor. Iata cum:

 

Ideea de puzzle a aparut in jurul anilor 1760, cand John Spilsbury, un gravor britanic, cartograf si geolog a montat o harta pe o placa de lemn din care a taiat, mai apoi, forma fiecarei tari in parte. Spilsbury a folosit acest puzzle pentru a ajuta la predarea geografiei. Pe la inceputul secolului 20, managerii publicatiilor scrise au constatat ca acestea ar putea creste in vanzari daca vor introduce zilnic, concursuri puzzle (acestea puteau contine litere, numere, forme si ghicitori).

 

Puzzle tablou -5 pasi simpli:

Pasul 1. Alege un puzzle, care coincide cu camera sau tema pe care ai dori-o pentru tablou sau designul peretelui. Pentru camera copilului poti alege un puzzle cu un personaj de desen animat preferat de micutul tau. Pentru bucatarie alege o gradina cu flori, un peisaj in note pastelate pentru a „da caldura” camerei in zilele ploioase sau reci. Tine cont de dimensiunile puzzle –ului ca sa il poti incadra perfect in decorul camerei.

puzzle 500 piese

puzzle 500 piese

Pasul 2. Aseaza piesele de puzzle pe un carton mare pentru a fi usor de mutat (daca alegi un puzzle de 500 de piese, asa cum am facut eu este cam obositor sa-l termini intr-o zi).

 

Pasul 3.  Dupa ce ai terminat de asezat toate piesele, aseaza un alt carton (mai mare decat dimensiunea puzzle-ului) pe o masa. Aplica un strat de lipici. Piesele de puzzle raman destul de lipite intre ele, asadar le poti ridica incet si le vei aseza pe carton.

 

Pasul 4. Asteapta cel putin 15 minute cat sa se usuce adezivul. Decupeaza puzzle-ul de pe carton.

 

Pasul 5. Aseaza-l pe perete alegand una dintre variante:

  •   lipit direct cu adeziv rezistent;
  •   printr-o agatatoare (din sarmulita, snur);
  •   inramat (intr-o rama clasica de fotografie, rama pt diplome sau una pentru tablouri).

 

Daca ai o masa cu geam, il poti aseza sub acesta pentru a-i da un aspect unic.

 

puzzle

 

sau poti decora masuta cu piesele de puzzle si vei crea o adevarata opera de arta:

puzzle masa

puzzle masa

 

Iata cum s-au folosit altii de puzzle in designul locuintei lor:

Living:

 

perete puzzle

perete puzzle

 

tablou puzzle

 

podea puzzle

podea puzzle

 

puzzle perete

puzzle perete

 

Camera copii:

 

puzzle camera copii

 

camera fetita

camera fetita

 

ceas puzzle

ceas puzzle

 

 

decor perete puzzle

decor perete puzzle

 

Bucatarie:

 

mobila bucatarie puzzle

mobila bucatarie puzzle

 

puzzle faianta

 

(sursa foto : dekrisdesign.com, farm1.staticflickr.com, nancyhadley.com, blog.couponalbum.com, personalizedstorybooks.ca, myfriendmatilda.com.au, /rocknrollproblems.files.wordpress.com, nuhomedesigns.com, trendir.com, instructables.com, homedecoratorinterior.com, treehugger.com, suggestsoft.com)

Categorii: Do It Yourself | Etichete: , , , , , , , , | 4 comentarii

Navigare în articol

4 gânduri despre „Cum sa transformi un puzzle intr-un tablou deosebit

  1. N Valeria

    Super idee. Nu m-am gandit vreodata cat de frumos ar da modelul asta de puzzle in amenajarea unei camere. Frumooos…

  2. L Vero

    Sunt fana ideii de a personaliza obiectele din locuinta si mai ales de a pune amprenta personala in fiecare camera. Este intersanta recomandarea asta cu puzzle-ul tranformat in tablou. Mersic!! Felicitari pentru blog.

  3. foarte frumos felicitari /eu am deja primite cadou de la sora mea 2 puzzle-uri tablou superbe.acum vreau sa pun in camera baietelului meu citeva tablouri

  4. Alecu Adrian

    Ideea cu puzzle perete mi se pare foarte interesanta. Dar cum lipesti puzzle-ul de perete?

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.